26 Eylül 2010 Pazar

Sert Zeminler..


Ayakları yere sağlam basan adamların(adam burada insan yerine kullanılıyor) gözüne değsin istemişimdir hep yüzüm..Çoğu zaman hüsranla sonuçlanan girişimler üzsede ancak acı tecrübelerle olgunlaşılabildiğini öğrenmişliğim çoktur..


Dahasını 'istememeye' yüzünüz yoktur faydalı olanı bu ise..

Arkadaş ve dostluk çetrefilli konu.Tahrip gören kavramlar listesinde üst sıralardadır şüphesiz.Bugün varolan dostlukların bir kısmını sorguladığımızda karşılıklı çıkar, bi nevi ticari bir ilişki güttüğünü görmek ne acıdır.Ama bunun yanında rijit dostlukların varlığını anımsamak bir duadır onlara..Sizde anınız..

Şunu da kabul etmiyor değilim "her insanın yaptığı işten mutlaka bir çıkarı vardır" ancak Allah'tır karşılıksız veren..Amenna

Burada bir kafa karışıklığına mahal vermekten imtina etsemde bunun bir denge noktası olduğunun farkında olmamız gerekir fakat önce dengesizlik noktalarını iyi tayin etmek şartıyla. "arkadaşız çünkü..." ve ".....çünkü arkadaşız" ayrımını sorgulamak erdemiyle.

Yoksa diğeri bir bilinçlilikten çok cahil duyarlılığıdır..Öyle olmuştur öyle gelmiştir..

Arkadaş ve dost kelimelerinin etimolojik kökenine inerek konuyu dallı budaklı bir dostluk bildirisine dönüştürmek derdinde değilim :) yapanı edeni çoktur..


Teorik anlatımların reel hayatta ne hale geldiğini gördükçe çekingen kalemler tutar oldum..

En iyi teorik yazıyı bir gün dostum dediğiniz insanların kollarına arkanızı dönüp yavaşca kendinizi bırakıp bırakmamak arasında karar verirken yazacaksınız, hele ki zemin sertse.. :)Gerisi teferruattır..


Sonra Üstad Necip Fazıl gibi söylenip duracaksınız;


Son günüm olmasın çelengim top arabam
Beni alıp götürsün tam dört inanmış adam





NüHa..anlatırken-kendine..

2 yorum:

  1. hakikat yolunda yanında ilerleyen, dönüp baktığında gerçek dost diye nitelendirilen, varlığımla daim birşeyler katabilen dost saydıklarından olabilmek temennisi ile....

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah canım benim...
    İnşallah olabilenlerden oluruz.
    Öyle demiyormu eskiler; "evvel refik sümmet tarık" önce yol arkadaşı sonra yol..

    YanıtlaSil

Sözün Gücüne inanmayan neden kelime-i şehadet getirir ki?..