6 Aralık 2010 Pazartesi

MiM bir ki..




"Garip" kelimesiyle tanışalı hayli oluyor.. İan Dallas'ın İsmet Özel çevirisiyle yıllar önce elime geçen "Gariplerin Kitabı" adlı eserinin en arka sayfasındaki Hadis-i Şerif* 'gariplik' üzerine düşünmeye doğru giden uzun bir yol açmıştı..
Gariplik ne idi..gariplik ne zaman ve nerede garip olmayı gerektiriyordu?
Zihnimde denge noktalarını epeyce zorlayan bir metafora yakalanmıştım; hala da kurtulduğumu söyleyemiyorum...

:) Nisa'm MiM'lemiş bu konuda beni "anlat" garipliklerini demiş..Zor değil aslında, birçırpıda çok büyük bir gariplik iddiasında bulunabilirim..Çünkü "müslümanım" gibi bir iddianın arkasında durmaya çalışan herkes "Çok" Gariptir..Öyle Az Buz değil..
Neyse buraya kadar ki kısım bir mim için yeterince garip oldu,deyip biraz istenilen özel garipliklerden bahsedeyim**.. (:

OoOoO..
En bilindik garipliğim.Beni şok edebilecek canımı yakabilecek olaylar karşısında olağanüstü sakinliğimdir .Bunun beni güçlü kıldığına ve sabrımı artırdığına inanıyorum galiba..
Mesela;Küçüktüm, henüz ilkokul yaşlarımda..annem ve halamlarla bir cadde de yürürken ayağım takılıp düşmüştüm,düştüğüm yerde daha önce bir cam şişe kırılmış..tam avucumun içine kocaman bir cam parçası girmişti.. ben tabiki ağlamadım...:) Annem telaşla elimdeki parçayı çıkarmaya uğraşırken yine sakindim.. :) Elime bir mendil kapadılar yarık derindi, belkide içinin daha ciddi temizlenmesi gerekiyordu ama o halde bir damla gözyaşı dahi akıtmayarak müthiş güçlü bir çocuk olduğumu ispatlamıştım :))..bugün hala avucumun içinde o iz vardır.Her baktığımda o günki çocuk sabrıma hayret ederim.. :))


OoOoO...
Metroda hep en son vagona binmeyi isterim ve hiç oturmak istemem. Çok saçma gibi gözüküyor ama öyle.. ömrüm metroda geçtiği halde oturduğum zamanların sayısı bir elin parmağını geçmez..

OoOoO...
Dışarı çıktığımda insanları çok gözlemlerim ve onlara dair hikayeler üretirim..Mesela ;giyim tarzından ve yüz ifadesinden bir insanın karakterini ve yaşamını hayal ederim.. siyah eteğinin üstüne pembe uzun hırka giymiş ve küçük çanta takmış bir kızın ailesi tarafından sevildiğini ve hanımhanımcık bir kızcağız olduğunu şu an da muhtemelen teyzesine veya en yakın arkadışına gidiyor olduğunu düşünmek gibi :)))

OoOoO...
Hayatın merkezinde olmak gibi bir kaygım yada takıntım vardır.Mesela Türkiye'de yaşıyorsam bu İstanbul olmalı,İstanbul da yetmez merkezi yerlere uzak olmamalı.Fatih'e gitmek istediğim zaman kalkıp gidebilmeliyim yada eminönüne..Hayat nerede akıyorsa orada ya olmalıyım ya da oraya yakın..Herhalde Efendimiz (s.a.v) yaşasaydı bugün Arabistan'a çoktan göç etmiştim..

OoOoO..
Değişik kelimeler ve kavramlara hayranlık duyarım.Anlamlarını araştırmak beni tuhaf bir biçimde mutlu eder.
Ortaokulda yeni öğrendiğim "kısasa kısas" kavramını sürekli kullanırdım :D Tahtaya sırf bu kelimeyi öğrendiğim için kalkıp konuyu anlatmış ve içinde kısasa kısas olan bir cümle kurmuştum.


OoOoOo...
Birşeyden vazgeçmem gerekiyorsa ve buna inanmışsam gözüm karadır geçerim..Bir gecede tabir-i caizse fanatiği olduğum takımı bırakıp birdaha hiç ilgilenmemek gibi..

OoOoO...
Kendi kendimi motive edebilmeyi iyi beceririm..belkide bu kendi kendini kandırmaktır.
Yoksa hiç sevmediğim bir bölümü bu zamana kadar nasıl okuduğumu başka türlü açıklayamam..

OoOoO...
Ortam dağınıksa kimse bana ders çalıştıramaz :) Düzensizlik kendimi çok kötü hissettirir ve dikkatimi dağıtır.

OoOoO..Not defterleri ve ajandalarla başım beladadır :) Not tumayı çok severim ama her notu her deftere tutmam..Kategorize ettiğimden hepsine alınacak notlar ayrıdır..Her duyduğum ilgimi cezbeden şeyleri yazmak için bir not defterim vardır..Genelde ortalık yerde durur, içini karıştırsa kimse bişey anlamaz çünkü; birbirinden çok alakasız şeyler vardır.. Mesela Çeçen bir şehidin adının hemen altında yeni duyduğum bir müzik ismi gibi..Diğerleri ise daha özeldir.Seminerlere bile gittiğim isme göre not defteri alırım :S

OoOoO...Yalnız kahveyi değil kahveyi seveni de severim :)) o derece...

OoOoO..
Yemek..annem bu konuda iyi bir eğitmendir bu yüzden yemek seçmeyiz ama yağlı ve çok baharatlı olanlarını yiyemem içim almaz.Eğer bir yemekte hafif bir koku duydumsa bitmişimdir.. aç kalırım :(

OoOoO...
İnsan ilişkilerimi yazmaya lüzum bile yok.. ufacık bir tecrübeme dayanarak şunu öğrendim ki "İnsanlar gariptir" Benim sadece kendi içinde değişebilen kriterlerim vardır.Bunlara kendim sadık kaldığım ölçüde karşı taraftanda beklerim eğer bulamazsam mesafeyi ayarlamaya çalışırım..Samimiyet,güven,denge...

OoOoO..Hiç tamamlanmıyacağıma olan inancım tamdır.Bugün yarım olduğunu hissettiğim herşey yarın tamamlansa bile yarımlığım artacaktır.."Ölünce kurtulacağım" sözünden daha çok ölünce tamamlanacağım diyorum..

....NüHa

*“İslam, şüphesiz garip olarak başladı ve günün birinde garip hale dönecektir. Ne mutlu o garip mü'minlere!”

**bahs:kazmak,eşelemek,toprak manasında imiş..

Benim izleyicilerim yok bu yüzden kimseyi mimleyemiyorum ..
ama isteyen mimi yazıp altınada nüha mimledi diyebilir :)

6 yorum:

  1. Ortaokulda yeni öğrendiğim "kısasa kısas" kavramını sürekli kullanırdım :D Tahtaya sırf bu kelimeyi öğrendiğim için kalkıp konuyu anlatmış ve içinde kısasa kısas olan bir cümle kurmuştum.


    Seminerlere bile gittiğim isme göre not defteri alırım :S


    Ay kaç gündür bunları düşünüp düşünüp gülüyorum da buraya da yazıyım dedim kuzum ne kaa garipsin yaf?:D

    yine de itiraf ediyorum seni ısırasım yanaklarından tutup sıkasım geldi şirin dadlu büşüm benim :)

    YanıtlaSil
  2. Kendimi tombul bi ufaklık gibi hissettim kuzum :D
    Tamam tamam.. senin hakiki bir dadluyu ebatları ufacık olanından alma zamanın gelmiş :D ?

    YanıtlaSil
  3. :)) ne tatli garipliklerin var böyle sevgili Nüha.. en ufak seyden hikayeler uyduran insanlanra bayilirim :)) zengin hayal gücünü gösterir ne de olsa :)

    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Garipliklerimiz yada fıtratlarımızın değişikliği büyük lütuf sanırım :) her insanda tatlı ve acısı olsada ben seviyorum bu garip hallerini insanlığın.. Yorumun için teşekkür ederim cheryyblossom (:
    Bilmiyorum bu mimi cevapladınız mı ama cevaplamadınızsa sizi mimleyebilirmiyim :))?

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle öyle NüHa, herkes ayni ya da benzer olsa cok tekdüze bir hayat sürerdik, ve bu da hic hos olmazdi sanirim :) ben bu mim'i cevaplamistim,

    http://cherryblossommmm.blogspot.com/2010/11/garip-miyim-neyim.html

    dilersen burdan bakabilirsin ;)

    YanıtlaSil

Sözün Gücüne inanmayan neden kelime-i şehadet getirir ki?..