22 Temmuz 2009 Çarşamba

Yıldızlara Tutunda Gel..

Dünya büyük insan,İnsan küçük dünya'dır demişler..
İnsan ki kocaman bir dünyayı içine sığdıran,dünyaki küçücük insanı içinde barındıran.
Bazen içimizdeki gökyüzümüzün o en siyah zamanlarında ; baktıkça karanlıklarımızı aydın eden,elimizdeki mumların sönmeye yüz tuttuğu,bir yudum inşiraha'a muhtaç olduğumuzda kapılarında soluklanacağımız, yıldızlar ararız..
İman etmenin kendisi büyük bir iddia iken bunu ispatlamak ne de ağırdır yüreğe.
Öyle ya her iddia ispat gerektirmektedir hele ki bu iddia iman ise..
İşte böyle zamanlarımızda eteğine tutunduğumuz bir yıldızımız olsun isteriz iman iddiasını ispatlamış,yüreğini ümmete 'ümm'* olmaya adamış,hayatını imanıyla süsleyerek yaşamış şahitler..
Kur'an da Rabbimiz de bize seslenmiyormuydu:“Eğer bilmiyorsanız dini müşküllerinizi ehl–i zikirden sual ediniz.” (Nahl: 43)
Demekki tek başımıza kalkamıyacağımız yükler vardı omuzlarımızda.Bir bilen vardı birde bilmeye talip olan..
Tin suresinde belirtilern start noktasından (esfele safilin*)Rabb'e ulaşmaya giden yolda tökezlenirdi insan tutunmak için yıldızlar gerekliydi,ışığına muhtaç olunan.
Müslümanlığın bugün en çok yoksunluk çektiği şey nedir?diye sorulsaydı şayet Muhakkak,hayatlarını imanlarına şahit tutan,dini sınırlar içine hapsetmemiş bilakis dini yaşam tarzı yapan insanlar derdim..
Sayıları bugün çok az olmakla birlikte,bugün ve geçmişte yaşamış olan imanlarında zirve yapmış şahsiyetleri yakından tanımamız bizim için yemek- içmek kadar elzem olmuştur.
Kaybolmaya yüz tutan kardeşlik şuurunu yakalayıp ,hangi alim benim hangi cemaat senin tartışmalarını bırakarak,büyük İMAN hamlesinin ancak ortak bir paydada buluşulup gerçekleştirebileceğimizi unutmamak ve Yıldızların kıymetini bilmek duası ile...
Ne diyordu üstadlar; "Yıldızlar yerindeyse şayet,pusulaya ne hacet.."
NüHa
*Ümm=anne manasında olup,ümmet ile aynı kökten gelmektedir.
*esfele safilin=bknz.Tin suresi 5.ayet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sözün Gücüne inanmayan neden kelime-i şehadet getirir ki?..