"Adını sen Koy " filmiyle kolajlanmış bir Nev şarkısı..
Benim Nev dinlediğimi
ve bu filmi izlediğimde mideme ağrılar girdiğini..
Kim biliyordu ki :)
"....Meğer ne çok şey varmış
Sana bir türlü söyleyemediğim
Meğer ne çok şey varmış
Bir kez olsun duymak istediğim
Meğer ne çok şey varmış
Hala kuytularımda, seni nazlanır şu gönlüm
Mecalsiz itiraflarla
Kimbilir kaç defa yakalanır kendime
Kaybolurum dehlizlerimde kimseler duymaz .."
Nev
Tınıyı özlüyorum..
YanıtlaSilElbette kendinden orjinalliği mutlaktır her insanın.. Dolayısıyla her insan farklı hisseder farklı yorumlar ve farklı söz eder.. Fakat insanların duyguları, hüzünleri, ortak eğilimleri üzerine sosyolojik gerçekler de gözler önündedir ve tesbitleri ile dikkate şayan durumdadır.. Bütün bu sözlere, algı biçimim farklı olduğundan mı, yoksa gerçekten bu şarkı sözlerine müziğin ve yorumlamanın hiç gitmediği söylemek için değindim..
Ve şunu hissettim; hani sosyolojik açıdan değerlendirdiğimizde şarkı sözlerinin, asırlardan beri süzre gelen bir tarihi ve yaşanmışlık örnekleri var.. Ruhumuzun derin çatlaklarını, toplumun çeşitli buhranlarını yansıtıyor.. Yani köklü bir gerçekten söz ediyor... Ama bu güzel sözlere yapılan yorum ve müzik; modern tarzda... Ve ben yineleyerek diyorum ki; kültürler belli bir tını ve ahenk çerçevesinde oluşurlar.. Bu bir sözün etkileyiciliği üzerinde çalışılsa bile böyle olmalıdır... Kadim yaraları modern merhemler kapatmaz... Modern yaraları da kadim merhemlerle tama manasıyla iyileştiremezsiniz.. O sebeple sözler kadim ise, kadim olan ile yorumlanmalı.. tınıya, ahenge doğru bir yol alınmalı...
Vesselam...
"....Ben müziği bilmiyorum tabii. Ayrıca dinlemeye gidecek olsam bile, müziğe kulak vereceğim yerde müzisyenleri seyrederdim.." diyor 'Vicent Van Gogh'
YanıtlaSilTınıyı özlemek yüksek gönüllerin ve zevklerin işidir şüphesiz. Ama kaçınılmaz olan Van Gogh'un ifade ettiği gibi, algılarımız ilgilerimize göre şekilleniyor çoğu zaman..
Şarkıda kulak verdiğim ve bana tınıyı anımsatan şey sözler olurken bir başkasına müzik olabiliyor.. Bu sebeple şarkıları bir yönüyle tahlil etmenin isabetli sonuç doğuracağını düşünmüyorum..
Bu yinede sizin tını arayışınıza ortak olmadığım anlamına gelmez :) bahsettiğiniz kadim sözlerin arkasında duymak istediğiniz müzik benimde ekseri tercihimdir..ama zamanın dilinden konuşan yukarıdaki şarkılardan vazgeçemiyorsak belki modern yaralarımızın çokluğu belki de Dücane'nin dediği gibi henüz "yüksek sanat anlayışımız" ın gelişmediğindendir :))
Selam ve teşekkür bizden..